logo buurt en zo

Buurt & Zo

Buurt & Zo is de naam voor het verzamelgebouw dat op 1 januari 2016 is ontstaan door het samenvoegen van de Bibliotheek Oostland in Pijnacker en het voormalig sociaal cultureel centrum van de gemeente. Buurt & Zo is een centrum waar iedereen terecht kan voor activiteiten, educatie, participatie, informatie ontmoeting en lezen.

Inmiddels zijn er al concrete plannen voor het verhuizen naar een nieuwe locatie in het centrum van Pijnacker om nog beter te kunnen voorzien in de behoeften van onze bezoekers. De streefdatum is 2024, maar we houden u op hoogte van de ontwikkelingen. In de tussentijd kunt u gewoon terecht op de huidige locatie.

Buurt & Zo beschikt over een vijftal zalen die structureel of tijdelijk gehuurd kunnen worden, zoals voor cursussen en vergaderingen. Deze ruimtes zijn geschikt voor culturele en maatschappelijke organisaties.

De zalen en het kantoor zijn te huur in blokken van 2 uur of een veelvoud daarvan. De centrale hal is alleen te huur op aanvraag.

Elke zaal is ingericht met het juiste aantal tafels en stoelen, staat er een digitaal hulpmiddel zoals een smartbord, digibord of mediatv en hangt er een whiteboard en/of schoolbord en een flap-over. De flap-overs zijn overigens ook als whiteboard te gebruiken. Let er wel op dat de juiste stiften op de juiste borden worden gebruikt. Er is eventueel een mandje verkrijgbaar met pennen, stiften enz. (Graag weer inleveren na gebruik)

Er is gratis wifi en in iedere zaal zitten 2 aansluitpunten voor een internetkabel. In een zaal schuiven met meubilair mag maar graag weer terugzetten zoals het stond.

In de bibliotheek zijn diverse zitmogelijkheden om te werken en te studeren en kan er gebruik gemaakt worden van de vergaderunit, de Orangebox. Ook zijn er, naast de 4 publiekspc’s, 4 flexplekken waar een laptop aangesloten kan worden.

Zijn er speciale wensen, is er een keer een beamer nodig of een extra scherm nodig? Vraag het tijdig aan.

Met de huur van een ruimte in de bibliotheek of in Buurt & Zo gaat u automatisch akkoord met de huurvoorwaarden zoals vermeld op deze website.

Naar de agenda en zaalverhuur

zalen