logo buurt en zo

Cultuur Platform

Het Cultuurplatform geeft advies aan de gemeente over beleid, uitvoering en evaluatie op het gebied van kunst en cultuur.

cultuurplatformEn zet zich in voor een goed cultuurklimaat in Pijnacker-Nootdorp. Het Cultuurplatform denkt ook mee over het grotere geheel van de maatschappelijke participatie en houdt daarbij rekening met de belangen van alle organisaties en particulieren die zich in de gemeente met kunst en cultuur bezig houden. Verder streeft het Cultuurplatform naar een goede samenwerking tussen de verschillende kunst- en cultuurbeoefenaars.

Het Cultuurplatform bestaat uit minimaal zeven leden, waaronder de voorzitter en wordt ambtelijk ondersteund. De leden beschikken allemaal over een directe relatie met cultuur en zijn actief op het gebied van kunsteducatie, media en letteren, podiumkunsten (zoals toneel, muziek, zang en dans) en beeldende kunst.

 

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 organiseert het Cultuurplatform een discussieavond en netwerkborrel op 29 november met (vertegenwoordigers van) de politieke partijen binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Het doel van de avond is om cultuuraanbieders met het politieke veld in contact te brengen.
De aanbieders krijgen inzicht in wat zij van de politiek kunnen verwachten en de politiek weet wat er onder de aanbieders speelt en waar behoefte aan is. De informatie kan dienen als input aan de verkiezingsprogramma‘s voor 2018 – 2021.

De discussie zal geleid worden door Sjaak Oudshoorn.

Vragen die o.a. aan bod komen:
• Wat is uw ervaring op het verkrijgen van subsidie vanuit het Stimuleringsfonds en andere fondsen.
• Wat is er nodig om Pijnacker te laten bruisen de komende jaren, om Pijnacker cultureel goed op de kaart te zetten.
• Heeft u andere specifieke vragen dan horen wij het graag van tevoren. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Datum: Woensdag 29 november 2017
Tijd: 20.00 uur
Waar: Bibliotheek Oostland, Julianalaan 47, Pijnacker
Programma: Vanaf 19:30 uur inloop
20.00 - 21 uur forumdiscussie
21.00 - 21.30 uur netwerkborrel