logo buurt en zo

Exposities

Kunstenaars kunnen in de vestigingen Pijnacker en Berkel en Rodenrijs hun kunstwerken tentoonstellen.

Iedere 2 maanden zijn er verschillende exposties te zien.

Vestiging Berkel en Rodenrijs

werk van Linda Verweerde     

In de maanden mei t/m augustus exposeert Yuliya Ozinga met haar schilderijen.

"Wat u hier vandaag ziet, zijn de vruchten van de reis die ik met mijn schilderijen naar mijn innerlijk heb gemaakt. Ik wil u dolgraag laten zien en voelen hoe intuïtief schilderen uw leven verrijkt en uw persoonlijkheid tot bloei brengt. Het heeft mij als mens compleet en vrij gemaakt en mijn inlevingsvermogen in het gevoelsleven van andere mensen is enorm gegroeid.

Ik voel mij nadrukkelijk verbonden met mijn medemens en omgeving. Het schilderen maakt het uitwisselen en delen van elkaars ervaringen zo veel mooier en aantrekkelijker. Bij intuïtief schilderen komt de bevrijding van alle remmingen die u ondervindt in uw drukke gehaaste bestaan en u parten spelen in uw dagelijks leven. Gelooft u mij, ik heb dat zelf mogen ervaren.

Het uiten in kunst doet u in verbinding brengen met al uw emoties en u mag alle emoties tonen! Het doek is de ideale uitlaatklep om uw gevoelens uit te drukken en uw creativiteit en verbeelding volledig te ontplooien. Het gaat er niet om of u daadwerkelijk kunt tekenen of schilderen. Bij intuïtief schilderen is iedereen kunstenaar, kunstenaar in het vertalen van emoties en ervaringen op ieders volstrekt unieke wijze.

Een gedeelte van de opbrengst van de verkoop van mijn schilderen gaat naar een weeshuis in Berdichev, Oekraïne. Ik kom oorspronkelijk uit Oekraïne en werd geboren in Berdichev. Ik ondersteun onder andere met mijn schilderen lokale initiatieven om de leefomstandigheden van kinderen ter plekke te verbeteren en hen uitzicht te bieden op een goede opleiding en toekomst."

Van 1 september tot 28 oktober exposeert Anet Verdonk olieverfschilderijen in vestiging Berkel en Rodenrijs

     

Het werk is figuratief, maar Anet streeft geen realisme na. Liever geeft ze een draai aan de werkelijkheid, door te spelen met vorm en kleur. Zo probeert zij een eigen figuratieve taal te ontwikkelen.
“Mooi”, is wat zij graag hoort, maar ze hoopt dat de kijker ook het kartelrandje ziet. Na een carrière in de communicatie, werkt Anet Verdonk sinds 2013 fulltime als beeldend kunstenaar. Die overstap heeft haar veel vrijheid gegeven.
Meer informatie en meer werk op www.anetverdonk.nl

Expositie van HGOP in vestiging Pijnacker: 'Pijnacker toen en nu.'

Zuideindseweg 25 boerderij familie Zeeuw 1986  Vlielandseweg Gevelsteen dubbele brug
 
Vanaf 5 september a.s. staat er een nieuwe tentoonstelling in het Historisch Informatie Punt (HIP) in de vestiging Pijnacker. De tentoonstelling gaat over de geschiedenis van Pijnacker toen en nu. De lezing hierover vindt plaats op woensdag 6 september a.s. in de vestiging Pijnacker en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. In woord en beeld wordt een kijk op Pijnacker ‘toen en nu’ gegeven. Waar is het veranderd, soms compleet veranderd en wat is gebleven.
In vogelvlucht wordt een aantal van de belangrijkste veranderingen in het leven en werken van Pijnackernaren weergegeven. Veranderingen die in bijna alle gevallen te maken hebben met de komst van het gemotoriseerde verkeer, moderne technieken, verandering van leefstijl en de toename van het aantal inwoners in Pijnacker. 

Ten slotte nog dit. Heeft u foto’s of voorwerpen die te maken hebben met Pijnacker of gebruiksvoorwerpen uit de Nederlandse geschiedenis en wilt u deze delen met anderen? U kunt ze dan in bruikleen aan ons afstaan. Hiervoor kunt u contact opnemen met Mieke van der Kuij, tel. 015-3694662 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Hippers zijn geregeld aanwezig om uw vragen te beantwoorden, voorwerpen in ontvangst te nemen of om met u van gedachten te wisselen over de geschiedenis van Pijnacker. Kom gerust eens langs. 

Voor nadere informatie kunt u ook contact opnemen met het bestuur van het HGOP. Kijk hiervoor op www.hgop-pijnacker.nl