logo buurt en zo

Roos van der Meijden

Roos van der Meijden is een hedendaags realistisch schilder. In 2001 is ze afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten in Den Haag.

De eerste jaren na haar afstuderen werkte zij met grafische technieken maar in 2008 is ze gaan schilderen.Roos van der Meijden Eerst met acrylverf, later ook met olieverf. Sindsdien werkt zij vol enthousiasme en overgave aan haar stadsgezichten en interieurs.

Dat is niet altijd de makkelijkste weg geweest, maar het harde werken wordt nu beloond. In 2011 werd ze benoemd tot Talent van het Jaar, onderdeel van de Verkiezing Kunstenaar van het Jaar. Alle jaren er na werd zij genomineerd voor de titel Kunstenaar van het Jaar, waarbij Van Der Meijden zichzelf tot de top 25 mag rekenen. Daarnaast behoort zij tot het lijstje van kroonleden van de NABK (Nederlandse Associatie van Beeldend Kunstenaars).

Haar werk wordt geëxposeerd, verkocht en verhuurd bij galeries door heel het land. Ze is te zien op beurzen en evenementen, heeft een grote rol binnen De Verbeelding in Pijnacker, maar is vooral in haar atelier in Pijnacker te vinden.

Haar kennis deelt ze graag met anderen dus geeft ze schilderles, workshops en lezingen. Ook schrijft ze regelmatig artikelen  voor tijdschiften en heeft het boek 'DIY Schilderen' geschreven.Zelf eens kijken naar de mogelijkheden om te leren schilderen van Roos? Neem een kijkje op haar website.