logo buurt en zo

HGOP

Regelmatig staat er een nieuwe tentoonstelling in het Historisch Informatie Punt (HIP) in de vestiging Pijnacker.

In woord en beeld wordt een kijk op Pijnacker ‘toen en nu’ gegeven. Waar is het - soms compleet - veranderd en wat is gebleven.

In vogelvlucht wordt een aantal van de belangrijkste veranderingen in Pijnacker weergegeven. Veranderingen die in bijna alle gevallen te maken hebben met de komst van het gemotoriseerde verkeer, moderne technieken, verandering van leefstijl en de toename van het aantal inwoners in Pijnacker.

Raadhuisplein 2 Raadhuisplein met winkelgalerij

Heeft u foto’s of voorwerpen die te maken hebben met Pijnacker of gebruiksvoorwerpen uit de Nederlandse geschiedenis en wilt u deze delen met anderen? U kunt ze dan in bruikleen aan ons afstaan. Hiervoor kunt u contact opnemen via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De Hippers zijn geregeld aanwezig om uw vragen te beantwoorden, voorwerpen in ontvangst te nemen of om met u van gedachten te wisselen over de geschiedenis van Pijnacker. Kom gerust eens langs.

De werkgroep van het HGOP organiseert in de ruime tentoonstellingshoek, links van de ingang, van de bibliotheek driemaal per jaar een wisselende tentoonstelling over de geschiedenis van Pijnacker.

Gedurende de openingstijden van de bibliotheek kunnen bezoekers de tentoonstelling bekijken. Op het LCD scherm in de tentoonstellingshoek wordt een film of een powerpoint presentatie getoond over het Pijnacker van vroeger. Aan de gezellige leestafel kan een praatje worden gemaakt over ‘hoe het vroeger was’.

Leden van de historische vereniging zijn elke zaterdag aanwezig van 11.00 uur tot 13.00 uur om vragen te beantwoorden over de geschiedenis van Pijnacker.

Het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker is een vereniging met 285 leden, opgericht in 1960, die behalve de tentoonstellingen in het Historisch Informatie Punt ook achtmaal per jaar een lezing organiseert en onderzoek doet naar de geschiedenis van Pijnacker.

Voor meer informatie: www.hgop-pijnacker.nl.